Familjerådgivning Danderyd

Vi vill hjälpa er att komma vidare i era relationer. Familjerådgivningen ger samtalsstöd för samlevnadsproblem och kriser i par- och familjerelationer.

Familjerådgivning Danderyd– Kundval

Danderyds kommun erbjuder familjerådgivning genom kundval till alla som bor i kommunen. Byrån för familjerådgivning och parterapi är en av de godkända utförarna.

Vad kostar det?

För er som bor i Danderyd är egenavgiften är 350 kr/samtal och betalas direkt vid samtalstillfället. Vid återbud senare än 24 timmar innan besöket debiteras egenavgiften.

Var finns vi?

Mottagning Byrån City ligger på Kungstensgatan 28 B.

Mottagning Norrmalm/Odenplan ligger på Kungstensgatan 59,

Hur boka tid?

Ni behöver inte ansöka om att få familjerådgivning. Alla som bor i Danderyd och som har behov av hjälp kan boka ett möte direkt med någon av våra tre familjerådgivare/psykoterapeuter. Det är bara att ringa eller skicka ett mejl till någon av oss. Det går också bra att boka via nätet.

Vad är familjerådgivning?

Familjerådgivningen riktar sig huvudsakligen till par eller andra vuxna familjerelationer. Genom samtal med en professionell familjerådgivare ges möjlighet att bearbeta och komma vidare med samlevnadsproblem och kriser i parförhållandet och/eller i familjerelationer. Familjerådgivning ska vara en trygg plats där man kan prata som par eller enskilt tillsammans med en familjerådgivare. Även vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn som behöver stöd i sina relationer kan vända sig till familjerådgivningen. Oftast är det alltså de vuxna i familjen som kommer till samtalen men vi försöker ändå alltid att ha ett barnperspektiv. Samtalen kan se olika ut beroende på hur er situationen ser ut och vilka önskemål ni har. Det kan till exempel handla om: parterapi, föräldrarollen, familjerelationer, kommunikation, konfliktlösning, eller separation.
Antalet samtal ska normalt inte överstiga fem.

Sekretess

När ni vänder er till familjerådgivning Danderyd ska ni kunna känna sig fullständigt trygga med att det som framkommer under samtalen får inte föras vidare. Familjerådgivningen har därför en särskilt stark sekretess och för inga journaler.