Familjerådgivning Ekerö

Vi vill hjälpa er att komma vidare i era relationer. Familjerådgivningen ger samtalsstöd för samlevnadsproblem och kriser i par- och familjerelationer men även för relationsproblem mellan vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn.

Familjerådgivning Ekerö-Kundval

Ekerö kommun erbjuder familjerådgivning genom kundval. Byrån för familjerådgivning och parterapi är en av de godkända utförarna.

Egenavgiften är 550 kr för varje samtal.  Betalning sker direkt med kort vid  samtalstillfället. Första besöket är kostnadsfritt och därefter kan ni få ytterligare fyra samtalstillfällen till reducerat pris.

När man beställt tid behöver man ringa till socialförvaltningen för att få ett kundnummer. Man behöver inte uppge namn eller adress för att få kundnummer.

Socialkontorets reception

Tel. direkt: 08-12457100

Uteblivna besök och återbud lämnade senare än 24 timmar innan besök, debiteras med egenavgiften.

Om ni bor i Ekerö kommun så är det bara att kontakta någon av oss så bokar vi tid.

Var finns vi?

Mottagning Byrån City ligger på Kungstensgatan 28 B.

Mottagning Norrmalm/Odenplan ligger på Kungstensgatan 59,

Hur boka tid?

Ni behöver inte ansöka om att få familjerådgivning. Alla som bor i Ekerö kommun och som har behov av hjälp kan boka ett möte direkt med någon av våra tre familjerådgivare/psykoterapeuter. Det är bara att ringa eller skicka ett mejl till någon av oss. Det går också bra att boka på nätet.

Vad är familjerådgivning?

Hos familjerådgivningen står er relation och samspelet i fokus. Ni kan få hjälp med att sätta ord på känslor, upplevelser, behov, uttrycka önskemål om förändring och att lyssna på varandra på ett kanske nytt sätt.

Samtalen kan sedan se olika ut beroende på hur er situationen ser ut och vilka önskemål ni har. Det kan till exempel handla om: parterapi, föräldrarollen, familjerelationer, kommunikation, konfliktlösning, eller separation.

Även vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn som behöver stöd i sina relationer kan vända sig till familjerådgivningen. Oftast är det alltså de vuxna i familjen som kommer till samtalen men vi försöker ändå alltid att ha ett barnperspektiv.

Sekretess

När ni vänder er till familjerådgivning Lidingö ska ni kunna känna sig fullständigt trygga med att det som framkommer under samtalen får inte föras vidare. Familjerådgivningen har därför en särskilt stark sekretess och för inga journaler.